Volledig scherm
© Red Bull

Vernieuwende ploegentijdrit van 100 kilometer door West-Brabant

WEST-BRABANT - Wielerwedstrijd Red Bull Kop over Kop wordt dit jaar verreden in West-Brabant, met start en finish in Breda. Zondag 18 september vindt de vernieuwende ploegentijdrit van 100 kilometer plaats, waarbij één renner start en vijf renners finishen.

Het is de tweede editie van de vernieuwende wielerwedstrijd. Red Bull Kop over Kop is een andere ploegentijdrit dan doorgaans verreden wordt. Een team bestaat uit vijf renners, die tegelijkertijd moeten finishen. Alleen begint de rit niet met vijf renners, maar met één. Bij vier ‘overnamepunten’ langs het parcours stromen de andere ploeggenoten in.

Paul de Beer, Wethouder Sport van de Gemeente Breda: "West-Brabant kan op basis van de historie met recht de bakermat van het Nederlandse wielrennen worden genoemd. Het wielrennen en de wielercultuur zitten verankerd in de genen van West-Brabant en haar inwoners. Reden voor de gemeentes in West-Brabant om samen te werken aan het Wielerplan West-Brabant. Het plan met de naam “De Goeie Ontsnapping” kent een uitvoeringsprogramma voor de wielren(top)sport in West-Brabant. Voornaamste doelen zijn hierbij om de (vrijetijds)economie in de regio te stimuleren en de sportactiviteiten te stimuleren.”

In totaal kunnen 1000 wielrenners (200 teams met vijf renners) meedoen aan Red Bull Kop over Kop. De inschrijvingen starten dinsdag 28 juni om 12.00 uur via deze website.

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.