Volledig scherm
Na de lange files van dinsdag ging het gisteren veel beter, dankzij omleidingen en verkeersregelaars. foto's vincent Krijtenburg

Verkeer op Noordland en Theodorushaven Bergen op Zoom stroomt nu beter door

BERGEN OP ZOOM - Het verkeer op Noordland en Theodorushaven stroomt weer goed door. Dinsdag luidden bedrijven in het gebied de noodklok wegens verkeerschaos als gevolg van de afsluiting van de Randweg in Bergen op Zoom.

Zelfs tijdens de woensdagavondspits kan het in het ergste geval hooguit een paar minuten extra duren om vanaf de Van Konijnenburgweg, Plasticslaan of Lelyweg naar het centrum te komen. Eergisteren duurde het volgens sommige automobilisten ruim een uur om überhaupt de Randweg te bereiken.

De opluchting is groot bij Arn van der Vorst, directeur van Mepavex Logistics. Zijn rit naar huis verliep gisteren tegen verwachting in zonder vertraging.

"Het openstellen van de kruising van de Van Konijnenburgweg en de Van Gorkumweg is daar de voornaamste reden van. Het verkeer kan daar na een besluit van de gemeente via de Van Gorkumweg en Boerenverdriet de stad in of de Randweg op rijden. Ook de Vierlinghweg is open, waardoor de interne doorstroom een stuk verbeterd is", zegt Van der Vorst, die tevens voorzitter van de BrabantsZeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) in Bergen op Zoom is.

Een oversteekplaats voor fietsers op de Van Gorkumweg blijft voorlopig nog wel afgesloten wegens de werkzaamheden, merkte de Franse Mylène Guittard.

Lees donderdag meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom

poll

Stop met zeuren over het weer, geniet gewoon van elke dag

Stop met zeuren over het weer, geniet gewoon van elke dag

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
899 stemmen