Luchtfoto Markt, met het Oude Raadhuis en de St.Jan. Archieffoto: Ramon Mangold
Volledig scherm
Luchtfoto Markt, met het Oude Raadhuis en de St.Jan. Archieffoto: Ramon Mangold

Vastgoedpartijen proberen samen winkels naar Roosendaal te halen

ROOSENDAAL - Vastgoedpartijen in Roosendaal gaan samen proberen om nieuwe winkelformules naar de stad te halen. Dat zei Samantha van Rooij van de Roosendaalse binnenstadsdirectie donderdagavond tijdens een ondernemersbijeenkomst van StartersCentra West-Brabant, ondernemersvereniging Collectief en de gemeente.

Duidelijk is in elk geval dat Syntrus Achmea, eigenaar van het V&D-pand in Roosendaal, meedraait in het gezamenlijke initiatief.

Concrete namen van winkelformules zijn nog niet te geven, al gaf Van Rooij wel het voorbeeld van Baggy Boys, onder meer actief in Den Bosch. Baggy Boys is een serviceconcept voor shoppers die geen zin hebben om met volle tassen te sjouwen. Via een app kun je de barcode van een aangesloten winkel scannen en daar je tas achterlaten.

De Baggy Boys-service pikt de tas op en zet hem gereed in een gezamenlijk Pick Up Point. Daar is de tas later op te halen, zodat consumenten letterlijk de handen vrij hebben. "Dit soort formules heeft echt toegevoegde waarde", aldus Van Rooij.

Lees zaterdag meer in BN DeStem.

Live Voetbal

home logo NAC BredaNAC
77'
0-0
NECNEC
away logo
home logo MVV MaastrichtMVV
18'
0-0
Roda JC KerkradeRJC
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
908 stemmen