De Silver Turtle wordt vervoerd in een bijpassende vrachtwagen.
Volledig scherm
De Silver Turtle wordt vervoerd in een bijpassende vrachtwagen. © Ine Cup

Tractorpulling Oudenbosch: hoe vetter de rook, hoe groter het spektakel (video)

OUDENBOSCH - Vette, zwarte rook uitbrakend trekt een tractor de sleepwagen over de baan aan de Langeweg in Oudenbosch. Hoe meer weerstand de sleepwagen biedt, hoe vetter de rookpluimen. En hoe vetter de pluimen, hoe beter het spektakel. En spektakel, dat is wat het publiek dat vrijdag en zaterdag naar Tractorpulling Oudenbosch kwam, wilde zien.

De 17e editie van het evenement trok afgelopen weekend zo’n tweeduizend bezoekers. „Vorig jaar zaten we rond zestien-, zeventienhonderd”, aldus Corné Buijs van KPJ Oudenbosch, dat het evenement organiseerde. Zo’n 350 deelnemers deden mee met tractoren in alle soorten en maten.

Zoals de in groen, geel en zilver gespoten en met grote turtle getooide Silver Turtle van Davy van Peer (25) uit Rucphen. Hij dingt mee naar de prijzen in een van de zwaarste klassen. "De 2,6 ton mega klasse", zegt de Rucphenaar, die de in groen, geel en zilver gespoten en met grote turtle getooide Silver Turtle vervoert in een bijpassende vrachtwagen. Alles zelf gemaakt. Alleen niet door hem, voegt hij eraan toe. ,,Die jongens die eraan sleutelen doen dat al van jongs af aan, die hebben zoveel ervaring." Hij rijdt ermee en dat is al lastig genoeg. "Je moet je voorstellen dat je probeert om met je auto in de vierde versnelling weg te rijden."

Lees maandag het hele verhaal in BN DeStem.

Tractor in actie bij Tractorpulling Oudenbosch.
Volledig scherm
Tractor in actie bij Tractorpulling Oudenbosch. © Ine Cup
Jong geleerd, oud gedaan bij tractorpulling in Oudenbosch
Volledig scherm
Jong geleerd, oud gedaan bij tractorpulling in Oudenbosch © Marc Rietveld

poll

Een leerkracht weet beter wat een kind écht kan dan de ouders.

Een leerkracht weet beter wat een kind écht kan dan de ouders.

  • Eens (75%)
  • Oneens (25%)
8 stemmen