Trucks uit heel Europa rijden af en aan om voorraden sigaretten van Philip Morris International weg te brengen.
Volledig scherm
Trucks uit heel Europa rijden af en aan om voorraden sigaretten van Philip Morris International weg te brengen. © Chris van Klinken/Pix4Profs

Topdrukte bij Philip Morris in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Sigarettengigant Philip Morris gebruikt de voormalige fabriekshal in Bergen op Zoom tijdelijk als Europees distributiegebouw. Voor buitenstaanders lijken oude tijden te herleven.

Het is een drukte van belang langs de A58, waar de multinational anderhalf jaar geleden de productie stopte en zo'n twaalfhonderd West-Brabanders hun baan verloren.

De opslagtorens liggen vol en ook in de fabriekshallen staan enorme partijen. Woordvoerder Robert Wassenaar spreekt geruchten tegen dat Philip Morris bezig is met een wederopstanding. Het af- en aanrijden van talloze trucks is tijdelijk.

"Vanwege nieuwe Europese verpakkingsrichtlijnen en waarschuwingen voor de gezondheid hebben we tijdelijk meer magazijnruimte nodig. De lege hallen komen dan even goed uit."

DHL en andere vervoerders verspreiden de in Nederland verpakte sigaretten naar acht Europese landen. Over enige tijd is de overcapaciteit voor opslag niet meer nodig.

Philip Morris concentreert zich dan weer op de twee activiteiten die sinds september 2014 wél zijn gebleven. 

Nieuwe bedrijvigheid
De Bergse wethouder Ad Coppens (Economische Zaken) gelooft nog steeds dat het lukt nieuwe bedrijvigheid aan te trekken die ook voor behoorlijke werkgelegenheid zorgt.

"Dát moet; daar hebben wij ons toe verplicht. Twee derde van de Philip Morris-mensen heeft inmiddels ander werk. Ook die anderen moeten we weer aan de bak helpen."

Lees het hele verhaal woensdag in BN DeStem

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
4-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
2-1
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Go Ahead EaglesGAE
EINDE
1-3
VitesseVIT
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo