Volledig scherm
© ThinkStock

Tilburger aangehouden bij station Breda voor bedreiging

BREDA - Op het station van Breda is dinsdag een 45-jarige Tilburger aangehouden nadat hij drie passagiers en een chauffeur van een bus bedreigd zou hebben.

De 59-jarige buschauffeur deed aangifte. De bus stond op de Gravinnen van Nassauboulevardbij het station te wachten toen er tumult achterin de bus ontstond. Hij zag dat een man tegen drie meisjes riep dat ze terroristen en hoeren waren en dat hij hen ging vermoorden.

De chauffeur stapte op de man af en zei tegen hen dat hij de bus moest verlaten. De Tilburger weigerde de bus te verlaten en reageerde vervolgens woede af op de buschauffeur, hij pakte hem vast en dreigde met geweld.  De man is overgestapt naar een andere bus en daar is hij aangehouden.

Volgens een van de meisjes was zij ook door de man bespuugd. De verdachte verklaart dat hij boos geworden was op hen omdat ze hadden gezegd dat hij stonk, hij ontkende de dreigementen.

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.