Volledig scherm
© Thinkstock

Tijdelijk boeken lenen in De Schalm in Heerle

HEERLE - In dorpshuis De Schalm in Heerle wordt van 17 tot en met 29 oktober een tijdelijk uitleenpunt ingericht door bibliotheek VANnU in samenwerking met de Leefbaarheidsgroep Heerle. Het initiatief komt mede voort uit bezorgdheid bij de Leefbaarheidsgroep over de sluiting, komende vrijdag, van het servicepunt van de bieb in Wouw.

Een deel van de boekencollectie van het servicepunt gaat naar een zelfbedieningsbalie in De Geerhoek die op maandag 10 oktober open gaat. De jeugdboeken worden verspreid onder de basisscholen in Wouw, Wouwse Plantage en Heerle.

"Maar de boeken die op school komen te liggen, zijn natuurlijk niet uitleenbaar", zegt Marion Winnink van de Leefbaarheidsgroep.

Het aanbod wordt zodoende toch minder toegankelijk voor de kinderen, terwijl het lezen juist gestimuleerd zou moeten worden.

Bij het project in De Schalm kunnen kinderen gedurende een aantal uren per week boeken lenen met een speciale uitleenkaart. Het plan is bovendien om een enquete uit te zetten in het dorp naar de behoefte aan een bibliotheekfunctie.

poll

Stop met zeuren over het weer, geniet gewoon van elke dag

Stop met zeuren over het weer, geniet gewoon van elke dag

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
908 stemmen