Volledig scherm

Tiësto vereerd met Edison Pop Oeuvreprijs: dancewereld Breda vindt prijs volkomen terecht

BREDA - De Bredase dj Tiësto is 'super blij, vereerd en trots' met de Edison Pop Oeuvreprijs. Dat laat hij vrijdagochtend weten via Twitter.

Hij nam de prijs in ontvangst bij RTL Late Night. ''Ik word er een beetje emotioneel van'', reageerde hij. Diverse dj's feliciteerden hem via videoboodschappen. Ook de Bredase dj Hardwell sprak een boodschap in.

Op social media krijgt hij veel felicitaties van mensen. De Bredase dancewereld vindt het volkomen terecht dat dat Tiësto als eerste dj de prijs heeft gewonnen.

"Tijs heeft de markt opengebroken. Hij was een van de eerste dj's die niet alleen perfect draaide, maar ook zelf goede platen maakte. Hij heeft de trance-sound vervolmaakt", aldus Cor Fijneman. Fijneman behoorde in de jaren negentig bij de groep dance-dj's uit de zogeheten Spock-scene waar ook Tiësto is voorgekomen.

Raymond Elzerman, bedrijfsleider bij discotheek Kerkplein in Breda, was in de jaren negentig de bedrijfsleider van dancediscotheek Spock in Breda. "Hij is de grondlegger geweest voor een hele generatie dance-dj's", vertelt Elzerman over Tiësto. "De prijs is dus volkomen terecht."

Lees vrijdag meer in BN DeStem.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
710 stemmen