Volledig scherm

Thuis in de wijk in Breda: buiten de lijntjes kleuren

Sinds februari zijn dertig studenten van Avans Hogeschool actief in de wijk Heusdenhout in Breda met het project ‘Thuis in de wijk’. Nadat ze de wijk eerst in kaart hadden gebracht, gaan ze nu tot aan de zomervakantie met projecten beginnen. Daarover houden ze voor BN DeStem een blog bij (en maken filmpjes) over hun ervaringen.

Thuis in de wijk staat voor mij (Nienke de Meijer, student sph, sociaal pedagogisch hulpverlener) als een plek waar ik alle ruimte heb om mezelf te ontwikkelen en om te ontdekken wat ik leuk vind. Waar ik dicht op de wijkbewoners zit en zo waardevolle ervaringen op kan doen. Die mij in het verdere werkveld kunnen helpen. Tijdens mijn periode bij thuis in de wijk heb ik aan veel dingen kunnen deelnemen waar ik tijdens een regulier schoolprogramma, niet aan had kunnen deelnemen. Dat vind ik nou zo leuk aan Thuis in de wijk! Het buiten de lijntjes kleuren zoals de titel al zegt, net iets anders doen dan normaal. Zo heb ik bijvoorbeeld een middag meegelopen met de politie.

Buiten dat ik met heel veel plezier en toewijding ben begonnen aan mijn opleiding sph haal ik heel veel inspiratie uit de politie. Mijn ambitie is dan ook om uiteindelijk bij de politie te kunnen werken en de kennis van deze opleiding in te zetten. Tijdens de wijkbijeenkomst vond ik het daarom ook erg leuk dat wijkagent Willem, van de wijk Brabantplein, langskwam. Tijdens deze avond ben ik met hem in gesprek gegaan en nodigde hij mij uit om eens een dienst mee te lopen. Nou, dat liet ik mij natuurlijk geen tweede keer zeggen. Zo ben ik samen met Noortje op een donderdag met hem en zijn collega Rob, van de wijk Heusdenhout, meegelopen. We kregen een rondleiding over het bureau en hebben daarna samen met Rob bij het winkelcentrum van Heusdenhout gestaan voor het wekelijkse spreekuur dat daar is. Daarna zijn wij doorgereden naar Brabantplein om Willem bij te staan bij het wekelijkse spreekuur op Brabantplein.

Gedurende mijn tijd bij Thuis in de wijk ben ik ook bij een lezing geweest waar ervaringsdeskundigen vertelden over hun psychose die zij eens of meermaals ondervonden hebben. Zij hebben hier een documentaire over gemaakt. Zelf ben ik heel erg geïnteresseerde in de GGZ, mensen met psychische problematiek. Daar sloot dit symposium heel goed op aan. Wat mij ook heel erg aantrok in het verhaal was dat het jongeren waren van dezelfde leeftijd als ik. Het kan iedereen overkomen, hoe erg je ook van het leven geniet en lekker bezig bent met je studie, zoiets veranderd je leven compleet. De ervaringsdeskundigen vertelden wel dat het hun de ogen geopend had, en zij nog beter van het leven genoten!

U kunt ons vinden via onze blog of facebookpagina.

Volledig scherm
Volledig scherm

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
723 stemmen