Volledig scherm
© Laat Ze Niet Lopen / Facebook

Tegenstanders kalken leuzen tegen Pegida op Kasteelplein, groepering 'niet welkom in Breda'

BREDA - Tegenstanders van Pegida, dat zaterdagmiddag in Breda betoogt tegen het asielbeleid, hebben op het Kasteelplein in die stad leuzen gekalkt tegen deze organisatie.

Ze zijn volgens een Facebookbericht van de actiegroep Laat Ze Niet Lopen bedoeld als boodschap dat Pegida niet welkom is in Breda. De leuzen, waaronder Fuck Pegida, zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag aangebracht.

De manifestatie van Pegida begint rond twee uur op het Kasteelplein. Er zijn vier sprekers waarna een tocht volgt door de Bredase binnenstad. De verwachting is dat tegenstanders van de anti-islamgroep zullen proberen de bijeenkomst en mars te verstoren.

Op sociale media hebben Laat Ze Niet Lopen en de Anti Fascistische Aktie medestanders opgeroepen om naar Breda te komen. Bij eerdere verstoringen van Pegida-bijeenkomsten heeft de politie flink wat aanhoudingen verricht.

Politie en gemeente Breda zeggen voorbereid te zijn. Er is zaterdagmiddag extra politie op de been, vergelijkbaar met de inzet tijdens een voetbalwedstrijd.

poll

Op Nederlandse scholen en universiteiten moet in de moerstaal les worden gegeven

Op Nederlandse scholen en universiteiten moet in de moerstaal les worden gegeven

  • Eens (88%)
  • Oneens (12%)
748 stemmen