De oproep voor de tegendemonstratie die Laat Ze Niet Lopen in Breda wil houden.
Volledig scherm
De oproep voor de tegendemonstratie die Laat Ze Niet Lopen in Breda wil houden. © Laat Ze Niet Lopen

Tegenactie op dag van Pegida-demonstratie in Breda

BREDA - Breda moet op zaterdag 18 juni niet rekening houden met één maar met twee demonstraties. Eerder werd al bekend dat de anti-islambeweging Pegida die dag naar de stad komt. Nu meldt Laat Ze Niet Lopen op zijn Facebookpagina dat ook dit 'initiatief tegen racisme en extreem-rechts' die dag zijn geluid in Breda wil laten horen.

Pegida heeft een vergunning gevraagd en gekregen van de gemeente voor de manifestatie. Daarbij staat onder meer een mars door de straten van de stad gepland. Laat Ze Niet Lopen noemt de geplande Pegida-activiteit onomwonden een 'racistische optocht'. "Stop Pegida en haar extreem-rechtse achterban, houd racisten van de straat! Laat Ze Niet Lopen!", zo is in de oproep voor de tegendemonstratie te lezen. 

'Niet welkom'
Volgens de organisatoren achter de oproep zijn eerdere demonstraties van Pegida door tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. "Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Het is aan ons om samen de druk op de ketel te houden en de ruimte voor Pegida zo klein mogelijk te houden!" De demonstratie van Pegida begint om 14.00 uur. De exacte locatie is tot nu toe niet bekend gemaakt. Laat Ze Niet Lopen belooft om die informatie via internet te verspreiden zodra er duidelijkheid over is.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
707 stemmen