Stripfestival Breda in het Chasse Theater. FOTO Ramon Mangold/het fotoburo.
Volledig scherm
Stripfestival Breda in het Chasse Theater. FOTO Ramon Mangold/het fotoburo.

Stripfiguren en tekenaars stelen de show in het Chassé

BREDA -Komend weekend staat het Bredase Chassé theater twee dagen lang in het teken van strips, comics, cosplayers en superhelden. Stripfestival Breda is het grootste festival van de Benelux.

Het Stripfestival in Breda staat niet alleen rood omcirkeld in de agenda’s van verzamelaars, snuffelaars en liefhebbers. Ook voor veel stripmakers is het festival dat morgen en zondag plaatsvindt in het Chassé Theater vaste prik. Meer dan honderd scenarioschrijvers en tekenaars schuiven komend weekend aan voor een meet & greet met hun lezers. Mensen die op het festival een album kopen, kunnen dit direct laten signeren, vaak vergezeld van een persoonlijke tekening.

Zo zal Martin Lodewijks (77), onder andere bekend van Agent 327 en Storm, als een van de nestors van het Nederlandse stripgilde aanschuiven. Tijdens het stripfestival signeert hij ‘een nieuw, oud boek’, zoals hij het zelf omschrijft. Zijn boek De ATH jaren – ruimtevaart is een 300 pagina’s tellend werk waarin tien science fiction-verhalen zijn opgenomen die hij als 18-jarige beginnend stripmaker vervaardigde. „Het is werkelijk een heel mooi werk geworden”, vindt hij het zelf. Wanneer Lodewijks zou willen, kan hij wekelijks ergens signeren. Hij kiest tegenwoordig echter vooral de grotere evenementen. „Je wordt kritischer. Ik vind het nog steeds leuk om fans te ontmoeten, maar je kunt niet overal naartoe.”

Lees meer in BN DeStem van vrijdag 14 oktober.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
48'
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
2-1
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Go Ahead EaglesGAE
EINDE
1-3
VitesseVIT
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo