Volledig scherm
© Tonny Presser/Pix4Profs

Sterke mannen en roze vrouwenop Highland Games in Wouwse Plantage

WOUW – Sterke mannen domineerden zaterdag de Highland Games in Wouwse Plantage, maar zondagochtend was het feest alleen voor sportieve vrouwen op mountainbikes die het dorp en omgeving 'onveilig' maakten.

Het activiteitenweekend van het Bewonersplatform Wouwse Plantage begon vrijdagavond met het Pinse Bierfeest van het Kindervakantiewerk in een feesttent naast de vroegere steenfabriek. Zoals het bij een bierfeest betaamt, waren er natuurlijk grote pinten bier die over de tafels werden geschoven.

Zaterdagochtend waren er vier jeugdteams die lieten zien hoe sterk ze waren bij de onderdelen van de Highland Games, maar 's middags kwamen de in Schotse rok gestoken teams met sterke mannen en vrouwen op het strijdtoneel. Touwtrekken, hamerslingeren, loodzware stenen op een tafel stapelen, gewichten omhoog gooien, boomstam werpen en tractorbanden kantelen. Allemaal takken van sport waar de organiserende vereniging Mc Guns goed in is, maar de minder getrainde plaatselijke teams wat meer moeite mee hadden. Toch werd het een kijkfeest voor de dorpsbewoners die voor de nodige aanmoedigingen van de elf ploegen zorgden en dat met luide stem uitdroegen.

De ploeg van MTB De Koepel won uiteindelijk de strijd voor Pins Verzet en de familie Mangelaars.

Lees maandag meer in BN DeStem.

Live Voetbal

home logo NECNEC
16:45
NAC BredaNAC
away logo

poll

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

  • Eens (33%)
  • Oneens (67%)
907 stemmen