De Growboxx plant cocoon
Volledig scherm
De Growboxx plant cocoon

Steenbergs bedrijf Groasis plant 'gordijn' van bomen in Mexico

STEENBERGEN - De tijd van experimenteren is voorbij. Dat de technologie van Groasis werkt, dat is inmiddels wetenschappelijk bewezen zegt oprichter Pieter Hoff. „Dat staat in 44 rapporten.”

En dat mag het Steenbergse bedrijf nu gaan bewijzen in Mexico. Het is de grootste opdracht tot nu toe voor het bedrijf dat al zaken deed in 31 landen. De taak: een 180 kilometer lang ‘gordijn’ van bomen aanleggen om de Mexicaanse stad Mexicali.

Hoff: „Dat is een heel droge plaats. Het is daar in de zomer vijftig graden. Op zich valt er genoeg regen, maar die valt allemaal in een korte periode: een maand. De andere elf maanden is het droog.”

Geen plek dus waar een boom lekker kan groeien. Tenzij je bomen plant met de Growboxx plant cocoon van Groasis. „Dat is een soort intelligente emmer”, legt Hoff uit. „Een papieren bak met een gat in het midden dat om de boom gaat.” Daarin zit water. De emmer geeft de boom net voldoende water om niet dood te gaan. Daardoor wordt de boom gestimuleerd om water te zoeken.

Lees donderdag meer in BN DeStem

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
722 stemmen