Volledig scherm

Steenbergen zoekt investeerder voor hotel aan de A4: "We zijn hier booming"

STEENBERGEN - Van der Valk viel af. Na anderhalf jaar geheime en vergeefse onderhandelingen, gaat Steenbergen nu zelf de markt op. Want er moet en zal een goed hotel langs de nieuwe A4-Zuid komen. "Dat heeft onze regio hard nodig. We zijn hier booming."

Ze rijdt elke dag over die nieuwe A4. Van huis in Made naar werk op het gemeentehuis van Steenbergen. "Fijne weg. En ik merk om mij heen dat steeds meer mensen dat vinden. Maar onze regio is, wat snelweghotels betreft, een blinde vlek. Daar kunnen we nu wat aan doen dankzij de nieuwe A4-Zuid. We moeten nú profiteren", meent Marijke Vos, wethouder economische zaken.

Zij gaat dan ook de commerciële markt op om een investeerder te vinden voor een groot hotel-restaurant annex congrescentrum. Want daar zijn Steenbergen en omgeving volgens Vos hard aan toe sinds de geheime en langdurige onderhandelingen met Van der Valk in februari dit jaar stuk liepen.

"Dit is een gebied met een enorme potentie. Door die A4 verbinden we Antwerpen en Rotterdam veel sneller dan voorheen. Het barst hier van de nieuwe bedrijvigheid. Met Woensdrecht en Bergen op Zoom zet Steenbergen de Brabantse Wal toeristisch en recreatief op de kaart. We tellen duizenden passanten. Zie de toeristen richting Zeeland..."

Lees vrijdag meer in BN DeStem.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
709 stemmen