Volledig scherm
© Thinkstock

'Stadskerstfeest in stadion onmogelijk door idiote regels gemeente Roosendaal'

ROOSENDAAL - Op tweede kerstdag vijfduizend man in het Herstacostadion voor een uitbundig openbaar stadskerstfeest: de Holy Christmas Celebration. Dat is de droom van Heijmen Westerveld uit Goes van het comité Holy City Celebrations, dat kantoor houdt aan de Hofstraat in Roosendaal. 

Maar door 'idiote lokale regels en voorschriften' van de gemeente moet de organisatie noodgedwongen afzien van het massale muzikale kerstspelfeest, in ieder geval dan toch dit jaar. Westerveld overweegt nu naar de Raad van State te stappen vanwege de gang van zaken.

Er is sprake van een 'bestuurlijke slakkengang en ambtelijke chaos' op het Roosendaalse stadskantoor, zo schrijft hij in een brief aan het college van B en W. Het gaat volgens hem niet eens meer om onbehoorlijk bestuur, maar zelfs om onbekwaam bestuur.

Wethouder Cees Lok is daar niet zo van onder de indruk. "Het is simpel. De man heeft een evenementenvergunning aangevraagd, maar er niet de bijbehorende documenten bijgeleverd. Denk aan een veiligheidsplan bijvoorbeeld."

Pas als Westerveld de benodigde bijlagen aanlevert, kan de gemeente overgaan tot het beoordelen van de vergunningaanvraag, zegt Lok.

Westerveld was met het Herstaco-stadion snel rond voor het kerstevenement. Holy City Celebrations overweegt nu met Pasen een reli-feest te houden in het stadion.

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
285 stemmen