Volledig scherm
© Thinkstock

Schiedammer verdacht van seksuele uitbuiting minderjarig meisje uit gemeente Breda

BREDA - Een 32-jarige man uit Schiedam wordt ervan verdacht twee minderjarige Brabantse meisjes te hebben gedwongen zich te prostitueren. Eén van de meisjes komt uit de gemeente Breda.

De man zou ook zelf seks met de kinderen hebben gehad. Het Openbaar Ministerie beschuldigt de Schiedammer ervan dat hij de meisjes dwong zichzelf met pikante foto’s aan te bieden op websites als sexjobs.nl. En vervolgens moesten ze seks ondergaan en sadomasochistische handelingen verrichten bij mannen, zo luidt de aanklacht. De verdachte zou zich daarbij als pooier hebben gedragen.

Een en ander heeft zich volgens het OM afgespeeld in het najaar van 2015 in Rotterdam. De meisjes waren toen 16 jaar oud. De moeder van één van de twee slachtoffers heeft aangifte gedaan. Hoe het contact tot stand is gekomen, is nog niet bekend.

Tijdens een procedurele zitting wees de rechtbank in Breda een verzoek van de verdediging af om de man voorlopig op vrije voeten te stellen. De motivatie van de raadsvrouw was onder meer dat de vrouw van de verdachte in verwachting is.

De zaak wordt op 13 mei inhoudelijk voortgezet.

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
723 stemmen