Terreinwagen belandt op zijn kop op personenwagen.
Volledig scherm
Terreinwagen belandt op zijn kop op personenwagen. © Mathijs Bertens / Stuve Fotografie

Scheurende terreinwagen belandt ondersteboven op auto in Oosterhout: gezin naar ziekenhuis

OOSTERHOUT - Een terreinwagen is zaterdagavond bij een ernstig ongeluk op de Europaweg in Oosterhout op z'n kop bovenop een personenauto beland. Daarbij raakten zes mensen gewond. Twee personen zaten bekneld in de wagen die bovenop de andere lag.

Het ongeluk gebeurde rond 21.45 uur. De bestuurder van de terreinwagen reed op de Europaweg net voor de kruising met de af- en toerit van de A27. De tweede auto reed op afrit van de A27.

De eerste bestuurder reed waarschijnlijk met hoge snelheid de kruising op. Hij kon daardoor de bocht naar rechts niet maken en botste tegen de midden geleider van de weg en sloeg over de kop. Daarbij belandde hij met het dak van zijn auto op het dak van de tweede auto die hem tegemoet reed.

In de tweede auto zat een gezin met twee kinderen uit Voorburg. Deze vier slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. De twee gewonden uit de auto die over de kop sloeg zaten bekneld. Zij zijn door de brandweer bevrijd en daarna naar het ziekenhuis gebracht.

Verkeersongevallenanalysten hebben de plaats van het ongeval onderzocht. Hiervoor was de weg enkele uren afgesloten voor verkeer. Ook een deel van de A27 werd afgesloten voor onderzoek. Met onder meer deze gegevens en verklaringen van getuigen en slachtoffers onderzoekt de politie de toedracht van het ongeluk.

Volledig scherm
© Joes van Wanrooij

poll

Tom Dumoulin heeft met winst in de Giro Nederland weer op de wielerkaart gezet

Tom Dumoulin heeft met winst in de Giro Nederland weer op de wielerkaart gezet

  • Eens (96%)
  • Oneens (4%)
721 stemmen