Gamers spelen het mobiele spel Pokemon Go, waarin spelers met hun smartphone moeten rondlopen om Pokemon te vangen.
Volledig scherm
Gamers spelen het mobiele spel Pokemon Go, waarin spelers met hun smartphone moeten rondlopen om Pokemon te vangen. © ANP

Samen Pokémon vangen en tips uitwisselen in alle uithoeken van West-Brabant

BREDA - De Poké Tour in Breda was dinsdag niet het enige evenement voor Pokemon Go spelers. In elke uithoek wordt wel iets georganiseerd

Zaterdag 23 juli kan je terecht op de Markt in Geertruidenberg voor de Pokémon GO Battle. Vijftig mensen zeggen te gaan, ruim honderd zijn geïnteresseerd in het evenement. Kun je niet zo lang wachten en wil je eerder al samen jagen op de Japanse figuurtjes, dan kun je je slag slaan op donderdag 14 juli in Bergen op Zoom. Volgens de Facebookpagina Pokémon vangen op PalmParkies duiken daar donderdag een kleine vijftig fans op. Ruim 130 twijfelen nog.

Zo zijn er legio evenementen te vinden op het sociale medium. Ook zijn er, volgens Facebook, plannen om Pokémon te vangen in de Efteling, op de Tilburgse kermis en in Antwerpen.

Tips uitwisselen

Maar Facebook roept niet alleen op tot samen jagen. Er zijn ook groepen te vinden waar tips worden uitgewisseld.

Wil je bijvoorbeeld weten of er zeldzame Pokémon zijn gesignaleerd in Breda? Sluit je dan aan bij Pokémon Go Breda. Dergelijke groepen zijn er ook in onder meer Roosendaal, Bergen op Zoom, Oosterhout en Zevenbergen.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
48'
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
2-1
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Go Ahead EaglesGAE
EINDE
1-3
VitesseVIT
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo