Corné van Poppel begint op 1 oktober als wethouder in Roosendaal.
Volledig scherm
Corné van Poppel begint op 1 oktober als wethouder in Roosendaal. © Marcel Otterspeer/MaRicMedia

Roosendaalse wethouder Van Poppel: van IC naar college

ROOSENDAAL - Over twee jaar, na de volgende verkiezingen. Dan wilde Corné van Poppel (51) namens de SP wethouder worden in Roosendaal. Binnen de partij werd daar al over gesproken. Door het plotse vertrek van Hugo Polderman is zijn entree in het college van burgemeester en wethouders vervroegd. Op 1 oktober begint Van Poppel.
   

Zelf noemt hij het ‘niet helemaal plots’. „Voor de vakantie liet Hugo weten dat hij overwoog te stoppen. Toen hij terugkeerde had hij de knoop definitief doorgehakt. Daarna vertrok ik. Wij zijn sinds vrijdag pas terug. Tijdens mijn vakantie heb ik erover kunnen nadenken en praten met mijn vrouw Mieke. Het komt eigenlijk wel goed uit, dat ik nu op deze rijdende trein kan stappen. Na mijn hartaanval in maart, moet ik dingen in mijn leven anders organiseren. Naast mijn drukke baan vroeg het werk als gemeenteraadslid veel energie. Rond de zestig uur werken per week, dat is niet gezond voor iemand met risico op hartproblemen.”

De teamleider van de afdeling Intensive Care Cardiologie van het Erasmus ziekenhuis lag op 17 maart ineens plat, op zijn eigen afdeling, tussen zijn collega’s. „Ik heb er altijd rekening mee gehouden dat het kan gebeuren, omdat hartklachten in de familie zitten. Maar dan op mijn 65ste of zo. "

Lees donderdag het hele verhaal in BN DeStem

poll

Voetbalclubs mogen best jagen op talentjes, maar laat ze ermee beginnen als die kinderen 10 jaar zijn

Voetbalclubs mogen best jagen op talentjes, maar laat ze ermee beginnen als die kinderen 10 jaar zijn

  • Eens (85%)
  • Oneens (15%)
546 stemmen