Fusie Norbertuscollege en Gertrudislyceum
Volledig scherm
Fusie Norbertuscollege en Gertrudislyceum

Roosendaalse Lijst vraagt opheldering over fusie Norbertus en Gertrudis

ROOSENDAAL - De raadsfractie van de Roosendaalse Lijst is bang dat de onzekerheid bij ouders over het samengaan van het Norbertus- en Gertrudiscollege leidt tot een 'massale inschrijving' van leerlingen bij het Jan Tinbergen College (JTC). Dat laatste is ongewenst omdat het JTC nu al uit zijn jasje groeit. 

Raadsleden René van Broekhoven en Kees Hoendervangers willen daarom van CDA-wethouder Hans Verbraak weten welke rol hij wil spelen in een mogelijk gesprek tussen de drie scholen om de veranderingen goed op elkaar af te stemmen.

De aanstaande fusie tussen Norbertus en Gertrudis zorgt, aldus de Roosendaalse Lijst, voor veel vragen en zorgen bij 'duizenden ouders' en kinderen in de groepen 7 en 8 op de basisscholen.

Het vooruitzicht dat kinderen mogelijk jarenlang in noodgebouwen bivakkeren of tussentijds moeten verhuizen, is niet aanlokkelijk, stelt de politieke partij die ook opheldering wil over het doorsluizen van vele miljoenen van gemeente naar schoolbestuur OMO om de fusie te bekostigen.

Wanneer hoort de gemeenteraad hiervan, is de vraag van de twee raadsleden.

poll

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

  • Eens (35%)
  • Oneens (65%)
40 stemmen