Volledig scherm
© Thinkstock

Roosendaal geeft meevaller niet volledig terug aan de zorg

ROOSENDAAL - In 2015 hing de gemeente Roosendaal zwaar weer boven het hoofd, zo was de verwachting. Overheidstaken in de zorg zoals de WMO en jeugdzorg kwamen bij de gemeenten te liggen en dat zou financieel flinke gevolgen kunnen hebben. Een zuinig beleid werd afgesproken.

Nu de balans is opgemaakt, blijkt het allemaal reuze mee te vallen. Roosendaal houdt 7.258.000 euro over. Ruim 5 miljoen daarvan is een overschot van het budget Zorg en bijna twee miljoen is een meevaller van de verkoop van zwembad De Stok.

„Het is veel geld en we zijn er ook blij mee. Toch moet je het zien op een totaal van 230 miljoen euro”, relativeert wethouder Toine Theunis van Financiën. Het overschot van de zorg hoeft niet alsnog aan dat doel besteed te worden.

Burgemeester en wethouders hebben heel andere plannen met het geld. Het grootste deel stoppen ze in de reserves. „Meevallers kunnen we nu gebruiken om mogelijke risico’s in de toekomst op te vangen en om te investeren”, zegt Theunis.

Hij wil niet te vroeg juichen om deze meevaller in de zorg. „Want tot 2019 lopen de kortingen van het rijk verder op”, geeft Theunis aan waarom de reservepot voor de zekerheid stevig wordt gevuld. Tot en met 2019 zou ieder jaar iets in die reserves gestopt worden, nu zijn deze meteen tot de rand gevuld.

De wethouder bestrijdt dat vorig jaar te veel is bezuinigd op de zorg. „We hebben hier geen klachten over gehoord.”

Lees vrijdag meer in BN DeStem

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
709 stemmen