Wordt het België, Duitsland, missschien wel Luxemburg of toch Frankrijk?
Volledig scherm
Wordt het België, Duitsland, missschien wel Luxemburg of toch Frankrijk? © ANP Beeldbank

Rode Duivels debuteren: hulp van Hollandse politie en met zijn allen de kantine in

ROOSENDAAL/ESSEN - Nadat het EK voetbal afgelopen weekend uit de startblokken is gekomen, is het maandagavond om 21.00 uur de buurt aan het elftal dat veel inwoners van de grensregio het meest na aan het hart lijkt te liggen. De Belgen spelen hun eerste duel in Frankrijk.

In Wuustwezel en in grensgemeente Essen hangen grote schermen waarop liefhebbers de eerste ontmoeting van de Rode Duivels op het EK kunnen volgen. In beide plaatsen brengt de Belgische politie twee politiemensen op straat om toezicht te houden. Die krijgen in beide plaatsen versterking van één Nederlandse collega. Een samenwerking over de Belgisch-Nederlandse grens die de politie wel vaker zoekt, bijvoorbeeld bij verkeerscontroles. 

In Essen is de ontmoeting met Italië te zien op een scherm van zestien vierkante meter dat opgesteld is op de parkeerplaats voor de Heuvelhal naast het gemeentehuis aan de Heuvel. Maar ook op andere plekken in Essen is er uiteraard speciale aandacht voor de verrichtingen van het nationale team.

Eerder werd al duidelijk dat veel Nederlandse cafés aan de Nederlandse kant in de grensstreek inspelen op de wedstrijden van België nu Oranje er in Frankrijk niet bij is. 

Maar ook sportclubs hebben hun geld op de Rode Duivels gezet nu de Nederlanders schitteren door afwezigheid. Zo heeft voetbalvereniging MOC uit Bergen op Zoom een Belgische avond opgezet die helemaal in het teken staat van het treffen met Italië.  

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (70%)
  • Oneens (30%)
291 stemmen