Het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk.
Volledig scherm
Het Mandemakers Stadion van RKC Waalwijk. © anp

RKC Waalwijk stap dichter bij redding (video)

WAALWIJK - Met 21 stemmen voor en vijf tegen heeft de gemeenteraad van Waalwijk donderdagavond ingestemd met het voorstel de onderhandelingen in te gaan met projectontwikkelaar PPO over de verkoop van het stadion van RKC Waalwijk.

Meteen na de stemming klonk er gejuich vanuit de hal van het gemeentehuis en barstte buiten het vuurwerk los. Het college moet met een stevig pakket voorwaarden de onderhandelingen in gaan, maar wethouder Ronald Bakker was vol vertrouwen: ,,Ik zie geen donkere wolken."

Bakker heeft al voorgesprekken gehad met de projectontwikkelaar die het stadion wil kopen en ziet duidelijk geen beren op de weg. ,,Al kan ik natuurlijk niks garanderen."

Levensbelang
De verkoop van het stadion is voor RKC Waalwijk van levensbelang. De betaald voetbalclub staat er financieel beroerd voor en dreigt haar licentie kwijt te raken als de financiële huishouding niet op orde komt. Een faillissement is dan onvermijdelijk.

PPO is nu de laatste strohalm voor RKC. De projectontwikkelaar biedt drie miljoen euro voor het stadion, inclusief de schuld die de voetbalclub bij de gemeente heeft. Een pakket dat bij Waalwijk voor zeven miljoen in de boeken staat. Wanneer de deal doorgaat, kunnen voor RKC de lasten flink omlaag.

  1. 'Patricia Paay is een leugenaar die mij door slijk heeft gehaald'

    'Patricia Paay is een leugenaar die mij door slijk heeft gehaald'

    ,,Ze heeft een jaar lang alles bij elkaar gelogen. Patricia Paay is een pathologische leugenaar. Ze wist vanaf het begin af aan dat ze kansloos was, maar ze heeft wel een jaar lang mijn naam door het slijk gehaald.'' Aldus ondernemer Maarten Oostvogel, die vandaag van de rechter in Haarlem te horen kreeg dat hij niet alsnog een ton achterstallig 'salaris' moet overmaken aan Patricia Paay, met wie hij een pantylijn exploiteerde. 

poll

Als de Onderzoeksraad concludeert dat veel vuurwerk onveilig is, moet het verboden worden

Als de Onderzoeksraad concludeert dat veel vuurwerk onveilig is, moet het verboden worden

  • Eens (89%)
  • Oneens (11%)
93 stemmen