Volledig scherm
© Tom van der Put

Regelmatig raak op A59 bij Terheijden, vaak in staart file

TERHEIJDEN - Op de A59 (Maasroute) bij Terheijden zijn dinsdag opnieuw auto's op elkaar geklapt in de staart van een file. Bij de kettingbotsing rond 9.00 uur waren drie auto's en twee bestelbusjes betrokken. Volgens de politie stonden vier van de vijf betrokken voertuigen stil in de richting van knooppunt Zonzeel en is een van de bestelbusjes er tegenaan gebotst.

Een vrouw zat bekneld in een van de auto's en is door de brandweer bevrijd. Het slachtoffer (36 jaar, uit Waalwijk) is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De chauffeur van het bestelbusje raakte in shock en is eveneens naar het ziekenhuis gebracht. De traumahelikopter verleende medische assistentie.

In tegengestelde richting botsten in de kijkersfile twee auto's tegen elkaar. Bij die aanrijding vielen geen gewonden.

Regelmatig raak
Op de A59 ter hoogte van Terheijden is het regelmatig raak. Veel ongevallen gebeuren in de staart van een file, zoals op de rijbaan na het verhoogde weggedeelte. Automobilisten komen hard aanrijden, zien de file nog niet staan maar moeten na de 'bult' boven op de rem gaan staan.

Vorige week donderdag klapten vijf auto's op elkaar, niemand raakte daarbij gewond. Op 31 augustus klapte een auto achterop een bestelbus. Vijf dagen eerder vonden er twee ongevallen met vrachtwagens plaats. In beide gevallen botste een personenauto op een vrachtwagen.

In juli zag een vrachtwagen een wegafzetting over het hoofd. Ook op 4 april was er een zwaar ongeval op de A59 tussen Terheijden en Made. Een zwaar ongeval was ook dat van 12 oktober 2015: in de richting Hooipolder raakten bij een botsing vijf auto's en een tankauto betrokken.

poll

Een schoolbestuur heeft niets te vertellen over het liefdesleven van een leerkracht

Een schoolbestuur heeft niets te vertellen over het liefdesleven van een leerkracht

  • Eens (93%)
  • Oneens (7%)
6404 stemmen