Volledig scherm

Re-integreren bij voetbalclub RKVV

ROOSENDAAL - Een voetbalclub die een reïntegratiebedrijf als hoofdsponsor binnenhaalt en daarmee tegelijkertijd een proef start om mensen die nauwelijks uitzicht hebben op een baan toch zinvol bij de club in te zetten.

RKVV, de grootste voetbalvereniging in Roosendaal (1400 leden), is erin geslaagd om zo'n verbintenis te sluiten met het in Roosendaal gevestigde reintegratiebedrijf INNOVIUM. Club, hoofdsponsor én de gemeente Roosendaal zijn enthousiast. "Een win-winsituatie voor alle betrokkenen", vindt RKVV-voorzitter Peter Muller. "Onze vereniging is voor drie jaar verzekerd van belangrijke inkomsten, maar we kunnen tegelijkertijd bouwen aan een club die zich echt maatschappelijk profileert. Zeg maar een 'Vereniging van de Toekomst' die Roosendaal meer biedt dan een honk waar gevoetbald wordt."

Directeur Henk Guise van het landelijk actieve INNOVIUM was al bij RKVV betrokken als trainer, vrijwilliger en begeleider. "Op een gegeven moment kwam al pratende alles bij elkaar. Ik zie voor INNOVIUM genoeg mogelijkheden om mensen bij RKVV weer een zinvolle dagbesteding te geven. Als reintegratiebedrijf zorgen wij ook voor de begeleiding van deze nieuwe vrijwilligers", aldus Guise.

Lees meer in BN DeStem van donderdag 23 juni 

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
216 stemmen