schets centrumplan Sprang-Capelle
Volledig scherm
schets centrumplan Sprang-Capelle © gemeente Waalwijk

Raadhuisstraat in Sprang-Capelle verliest zijn slinger

SPRANG-CAPELLE - De Raadhuisstraat in Sprang-Capelle verliest zijn knik. Nu het centrum van het dorp opnieuw wordt ingericht, wordt de doorgaande weg, net als vroeger, weer recht gelegd.

In oktober moet het klaar zijn, de metamorfose van het centrum van Sprang-Capelle. Nu de bouw van onder meer een nieuwe supermarkt rap vordert, wil de gemeente Waalwijk ook snel aan de slag met de herinrichting van de openbare ruimte. ,,Rond de zomer is de nieuwe supermarkt klaar, dus dan moeten mensen er wel kunnen parkeren", zegt wethouder Jan van Groos.

Achter het pand van de oude en de nieuwe Plus-supermarkt komt een grote parkeerplaats. Maar ook aan de voorkant op het plein en aan de overzijde van de Raadhuisstraat komen plekken om te parkeren. Deels liggen die parkeerplaatsen er al. ,,Maar alles wordt opnieuw bestraat, zodat het er straks weer mooi bijligt."

Nu het centrum opnieuw wordt ingericht, grijpt de gemeente meteen haar kans om de Raadhuisstraat te verleggen. De knik of slinger die er ooit in is gemaakt, is de gemeente nooit bevallen. ,,De weg wordt weer recht, net zoals hij vroeger was. Dat is toch veiliger."

Live Voetbal

home logo NECNEC
EINDE
1-4
NAC BredaNAC
away logo

poll

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

  • Eens (33%)
  • Oneens (67%)
933 stemmen