Foto archief
Volledig scherm
Foto archief

Raad Woensdrecht wil hardere actie tegen plan aanrijtijden ambulance

HOOGERHEIDE - De Woensdrechtse gemeenteraad is verbolgen over het plan van de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) om het percentage ambulances dat te laat mag komen, op te schroeven.

De raad wil actie van verantwoordelijk wethouder Jeffrey van Agtmaal; hij moet er bij de dienst op aandringen om het maximaal toegestane overschrijdingspercentage juist verder naar beneden te brengen.

De RAV wil per 2017 het toegestane percentage ziekenwagens dat niet binnen een kwartier ter plaatse is oprekken naar 6 procent. Nu is dat nog 5,5 procent. Van Agtmaal gaf eerder al aan dit besluit met een bezwaarschrift terug te willen draaien. Dit is volgens hem geen oplossing voor het aanrijtijdenprobleem in de Zuidwesthoek. De gemeenteraad gaat nog een stap verder. Die wil dat de Woensdrecht de druk op de RAV opvoert en pleit zelfs voor een verlaging naar 5 procent.

Dat plan komt uit de koker van AKT, die vindt dat de ambulancedienst zich aan de beleid van de minister moet houden. Raadslid John Mathijssen: "Daarin staat dat slechts 5 procent van de ambulances te laat mag zijn. Daar heeft de RAV zich ook in Woensdrecht aan te houden."

Lees donderdag meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
48'
1-1
Heracles AlmeloHER
away logo
home logo FeyenoordFEY
EINDE
2-1
PSVPSV
away logo
home logo AZAZ
EINDE
1-1
PEC ZwolleZWO
away logo
home logo Go Ahead EaglesGAE
EINDE
1-3
VitesseVIT
away logo
home logo ADO Den HaagADO
EINDE
1-1
FC TwenteTWE
away logo