Volledig scherm

Raad Oudenbosch: 'overschot van 1,6 miljoen moet terug naar de zorg'

OUDENBOSCH - Met een positief saldo van bijna 2,7 miljoen euro op de jaarrekening van 2015 kan Halderberge tevreden zijn. Minder enthousiast is de gemeenteraad over het feit dat circa 1,6 miljoen euro daarvan is binnengekomen dankzij bezuinigingen op de WMO, de Participatiewet en de jeugdzorg.

De zorggelden blijken voor meer complicaties te zorgen: de nieuwe accountant BDO heeft nog geen goedkeuringsverklaring voor de jaarrekening kunnen afgeven. Volgens wethouder Peter Bons (Lokaal Halderberge, Financiën) speelt dit in meer gemeenten en liggen de problemen vooral bij de Sociale Verzekeringsbank, die persoonsgebonden budgetten moet controleren.
Vooral de VVD is uitgesproken over wat het college met het overschot van 1,6 miljoen euro moet doen. Fractieleider Thomas Melisse pleit onder andere voor nader onderzoek naar de kwaliteit en kwantiteit van de huishoudelijke hulp. En hij benadrukt dat de VVD de 1,6 miljoen euro terug wil laten vloeien naar de zorg. „We moeten een signaal afgeven aan onze inwoners dat dit zorggeld is. Het geld moet worden gestort in een speciaal reservepotje, om de zorg in de toekomst te verfraaien en te innoveren.”

Lees meer in BN DeStem van woensdag 22 juni.

Live Voetbal

home logo AjaxAJA
EINDE
0-2
Manchester UnitedMUN
away logo

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
709 stemmen