Brand bij een beddenspeciaalzaak aan de Kruisvoort in Breda.
Volledig scherm
Brand bij een beddenspeciaalzaak aan de Kruisvoort in Breda. © Perry Roovers/MaRicMedia

Politie worstelt met aangiftes tegen BankstelXL in Breda

BREDA - De politie weet niet goed wat ze aan moet met de vele aangiftes van mensen die een aanbetaling bij BankstelXL deden, de meubelwinkel in Breda die in juni in vlammen opging.

Omdat de eigenaar van de meubelwinkel sindsdien spoorloos is, ziet het er naar uit dat de klanten én geen bankstel geleverd krijgen en naar hun aanbetaling kunnen fluiten.

Reden waarom veel mensen naar de politie stappen. Maar die blijkt de afgelopen dagen van veel mensen de aangifte te hebben geweigerd. 'Dit is een civiele zaak, als u uw geld wilt terugkrijgen moet u naar de rechter stappen', kregen ze te horen.

Anderen konden juist wel aangifte doen, zoals Anne van Kemenade uit Bergen op Zoom die 750 euro voor een bankstel aanbetaalde. "Ik snap er niets van. Waarom kan de één wel aangifte doen en de ander niet", aldus de Bergse die zelf aangifte deed wegens 'voorschotfraude'.

Inmiddels hebben zich zestien mensen gemeld die soms forse aanbetalingen (de hoogste is 4.000 euro) hebben gedaan voor een bankstel bij de afgebrande zaak en daar nog geen cent van hebben teruggezien.

Volgens politiewoordvoerder Willem-Jan Uytdehage gaat het om een lastige kwestie. "In principe is dit niet een zaak voor ons, maar zullen burgers zelf naar de rechter moeten stappen om hun geld terug te krijgen."

Waarom in het ene geval dan wel aangifte wordt opgenomen en in het andere niet, kon hij afgelopen weekend niet zeggen. "Dat zoeken we uit."

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.