Stilll uit de reportage.
Volledig scherm
Stilll uit de reportage.

Politie filmt met bodycam kotsende en rellende dronken jongeren tijdens Krabbenfoor Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - De politie heeft een nieuw middel om jongeren bewust te maken van de ongein die ze in dronken toestand plegen: de bodycam. 

In een reportage van RTL Nieuws wordt aan de hand van een bezoek aan de Krabbenfoor uitgelegd waarom de bodycam sinds enige maanden wordt gebruikt. Met de camera op het lichaam van een agent gemonteerd kunnen stevig innemende jongeren én hun ouders daags na een aanhouding terugkijken wat er onder invloed zoals is gebeurd. En dat is niet best, constateren ouders met regelmaat. 

Enkele agenten tonen en vertellen in de reportage wat ze onder meer tegenkomen: kotsend en rellend uitgaanspubliek dat na een avondje doorzakken soms laveloos in een steegje wordt aangetroffen of hun de eigen broek plast. 

Voor ouders is het soms behoorlijk schrikken omdat de beleving die zij hebben bij hun stappende jeugd niet overeenkomt met het beeld dat ze zelf hebben. 

Still uit de reportage van RTL Nieuws.
Volledig scherm
Still uit de reportage van RTL Nieuws.
  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.