Volledig scherm

Plan 'Nieuwstraat' kan door

Roosendaal De gemeente Roosendaal is niet gevoelig voor de bezwaren van bewoners van twee appartementen in de Burgemeester Prinsensingel tegen de verbouw van de vroegere School voor Expressie aan de Nieuwstraat.

De bewoners vrezen voor hun uitzicht en privacy als de school een woonfunctie krijgt. Die nieuwe bestemming zou bovendien strijdig zijn met de monumentaliteit van het gebouw. JAWEL Bouw uit Wouwse Plantage wil atelierwoningen en appartementen in de school maken.

Het gemeentebestuur vindt dat die ontwikkelaar in overleg met de bezwaarmakers genoeg heeft gedaan om het bouwplan zodanig aan te passen dat het uitzicht (grotendeels) behouden blijft. Ook de privacy is voldoende geborgd, vindt de gemeente.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt nu verder in procedure gebracht. Dat betekent dat het plan gedurende zes weken ter inzage wordt gelegd. In die tijd kan iedereen overigens opnieuw bezwaar maken.

Wethouder Toine Theunis was bij de planpresentatie lovend omdat het monumentale schoolgebouw overeind kan blijven dankzij het initiatief van JAWEL.

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.