Volledig scherm

Plan 'Nieuwstraat' kan door

Roosendaal De gemeente Roosendaal is niet gevoelig voor de bezwaren van bewoners van twee appartementen in de Burgemeester Prinsensingel tegen de verbouw van de vroegere School voor Expressie aan de Nieuwstraat.

De bewoners vrezen voor hun uitzicht en privacy als de school een woonfunctie krijgt. Die nieuwe bestemming zou bovendien strijdig zijn met de monumentaliteit van het gebouw. JAWEL Bouw uit Wouwse Plantage wil atelierwoningen en appartementen in de school maken.

Het gemeentebestuur vindt dat die ontwikkelaar in overleg met de bezwaarmakers genoeg heeft gedaan om het bouwplan zodanig aan te passen dat het uitzicht (grotendeels) behouden blijft. Ook de privacy is voldoende geborgd, vindt de gemeente.

Het ontwerpbestemmingsplan wordt nu verder in procedure gebracht. Dat betekent dat het plan gedurende zes weken ter inzage wordt gelegd. In die tijd kan iedereen overigens opnieuw bezwaar maken.

Wethouder Toine Theunis was bij de planpresentatie lovend omdat het monumentale schoolgebouw overeind kan blijven dankzij het initiatief van JAWEL.

Live Voetbal

home logo BulgarijeBUL
EINDE
2-0
NederlandNED
away logo
home logo LuxemburgLUX
EINDE
1-3
FrankrijkFRA
away logo
home logo ZwedenZWE
EINDE
4-0
Wit-RuslandWRU
away logo

poll

Ik hoop dat VVD, CDA, D66 en GroenLinks er samen uit komen.

Ik hoop dat VVD, CDA, D66 en GroenLinks er samen uit komen.

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
746 stemmen