Volledig scherm
Zwembad Tropical in Rijen. © Google Streetview

Optisport wil beheer zwembad Tropical in Rijen overnemen

RIJEN -  Optisport is hoogstwaarschijnlijk de nieuwe exploitant van zwembad Tropical in Rijen. Vanaf 1 januari 2017 neemt die partij het beheer van het zwembad over van Laco.

Daartoe hebben de gemeente en Optisport althans een intentie-overeenkomst getekend. Het bad blijft in de tussentijd gewoon open.

De samenwerking tussen de gemeente Gilze en Rijen en Laco loopt op 31 december af. De exploitant wilde niet mee in de aanbestedingsprocedure voor het nieuw te bouwen sporthal annex zwembad, waardoor de gemeente verder ging oriënteren. Daarbij kwam ze uit bij Optisport, dat dus ook de exploitant wordt van de nieuwe zwemvoorziening. In 2018 moet dat bad open.

Optisport neemt al het personeel over, evenals het bestaande zwemaanbod. Vanaf 1 november kunnen ouders hun kinderen inschrijven voor zwemles via optisport.nl/tropical. Voor die datum moet de nieuwe exploitatieovereenkomst getekend worden.

Wethouder Aletta van der Veen: "Ik ben blij met de principe-afspraken die we hebben gemaakt. Er is goed nieuws in voorbereiding voor gebruikers en personeel."

poll

Stop met zeuren over het weer, geniet gewoon van elke dag

Stop met zeuren over het weer, geniet gewoon van elke dag

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
908 stemmen