Volledig scherm
© RGB Stock

Oplichters nemen autoverkopers in de maling met Rabo-app

BREDA - Oplichters hebben in de afgelopen twee tot drie weken een nieuwe manier gevonden om de Rabobank-app te misbruiken. Daarvoor waarschuwt de politie in West-Brabant.

De oplichters nemen contact op met aanbieders die een tweedehands auto willen verkopen, veelal via Marktplaats. Vervolgens maken ze een afspraak met de aanbieder en doen alsof ze het geld overmaken. Wat veel verkopers niet weten is dat als je via de Rabobank app  een transactie doet, terwijl er niet genoeg geld op de rekening staat, je een paar minuten lang ziet staan dat de transactie in behandeling is.

Overgeschreven
Dit laten de oplichters zien waarop de verkoper er van uit gaan dat het geld wordt overgemaakt. Meestal vertellen de oplichters erbij dat het een aantal uren kan duren voordat het bedrag overgemaakt is. Daarop wordt de auto alvast wel overgeschreven. De auto wordt meegenomen, maar het geld wordt nooit overgemaakt. Als de oplichters dan later door de politie geconfronteerd worden, zeggen ze het geld later contant te hebben overgemaakt. 

Advies
De politie adviseert verkopers altijd het geld fysiek in handen te krijgen, of ervoor te zorgen dat ze zelf de beschikking hebben tot een Rabobankrekening. Dan zou het geld er namelijk onmiddellijk op moeten staan.

Live Voetbal

home logo ArsenalARS
EINDE
2-1
ChelseaCHE
away logo

poll

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

De PvdA moet wel deel gaan nemen aan de formatiegesprekken met VVD, CDA en D66.

  • Eens (33%)
  • Oneens (67%)
708 stemmen