Volledig scherm
© Thinkstock

Noodfonds voor mensen die huis uitgezet dreigen te worden in Woensdrecht

HOOGERHEIDE - De gemeente Woensdrecht heeft 15.000 euro gereserveerd om te voorkomen dat mensen uit hun huis worden gezet. Wethouder Lars van der Beek heeft zich hard gemaakt voor dit potje.

Van der Beek vindt het onverkwikkelijk dat mensen uit hun huis worden gezet vanwege een huurachterstand. "Het komt voor dat mensen geen manier meer zien om uit de financiële problemen te komen en huisuitzetting dreigt."

Vorig jaar wist Van der Beek een huisuitzetting van een moeder met twee jonge kinderen te voorkomen. "Die hebben bij mij aangeklopt en we hebben als gemeente de huurachterstand betaald. Het mag niet gebeuren dat een gezin met kinderen op straat komt te staan," meent hij.

Vorige week werd deze noodverordening in de opinieraadsvergadering Samenleving door de gemeenteraad goedgekeurd. Van der Beek heeft het mandaat van het college om te beslissen wanneer hij financieel te hulp schiet. Het geld wordt als lening verstrekt. "Maar als blijkt dat de lening niet terugbetaald kan worden kan die omgezet worden in een gift."

poll

Op Nederlandse scholen en universiteiten moet in de moerstaal les worden gegeven

Op Nederlandse scholen en universiteiten moet in de moerstaal les worden gegeven

  • Eens (88%)
  • Oneens (12%)
683 stemmen