Volledig scherm
© Johan Wouters/het fotoburo

'Nieuwe Volkspartij Breda is vooral spreekbuis Lemaire'

BREDA - Het is in één klap de grootste lokale partij, maar voormalige partijgenoten hebben weinig vertrouwen in de nieuwe Volkspartij Breda.

Basile Lemaire (ex-CDA), Jamal El Kaddouri (ex-SP) en Pauline Ruijs (ex-Breda'97) lieten maandag weten de krachten te bundelen en één stem te laten horen. Maar de stem van fractievoorzitter Lemaire overstemt die van de andere twee, zo denken de fractievoorzitters van SP en Breda'97. "Jamal (El Kaddouri) verliet ons twee maanden terug om zijn eigen geluid te laten horen", reageert SP-fractievoorzitter Bas Maes. "Maar de vraag is of we dat nu nog te horen krijgen. Een stem op de SP anno 2014 blijkt nu een stem op Lemaire", doelt Maes op de SP-zetel die El Kaddouri meenam.

"Lemaire heeft er maar mooi twee stemmen bij", meent ook Dick Vuijk van Breda'97. "Hij zal zijn stempel drukken, die andere twee zitten ernaast en knikken alleen maar."

Hij heeft er weinig vertrouwen in dat zijn voormalig partijgenoot Ruijs het verschil zal maken in de nieuwe partij. "Ze heeft nul gebracht in onze fractie, en dat zal ze nu ook niet doen. 't Was niks, 't is niks en 't wordt niks. Maar ik wens ze alle goeds."

Peter Elbertse (CDA) nam het nieuws dinsdagochtend ter kennisgeving aan. "Ze mogen zich verenigen. Verder hebben wij de hele discussie rond Lemaire afgesloten en concentreren wij ons nu op het besturen van de stad."

poll

School in Den Bosch had seksspelletjes onder leerlingen veel eerder moeten signaleren.

School in Den Bosch had seksspelletjes onder leerlingen veel eerder moeten signaleren.

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
339 stemmen