Volledig scherm
© stock.xchng

Nieuw appartementencomplex naast bioscoop in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Naast de nieuwe bioscoop wordt begin volgend jaar begonnen met de bouw van appartementencomplex Havenstaete.

Het gebouw aan de Saillant voorziet in 25 luxueuze woningen. Daarvan zijn er inmiddels al 19 verkocht of in optie. Aannemersbedrijf Van Agtmaal uit Oudenbosch voert de klus uit. Verwacht wordt dat de eerste bewoners er begin 2018 hun intrek kunnen nemen.

Wethouder Patrick van der Velden (Wonen) is in zijn nopjes met de ontwikkeling. "Men durft weer te investeren in wonen in Bergen op Zoom." Ook voor wethouder Ad Coppens is de ontwikkeling goed nieuws. Met de ontwikkeling is een grondtransactie gemoeid, daarmee komt er weer geld in het laatje van de gemeente. "Maar grond verkopen is geen doel op zich. Het gaat erom wat er uiteindelijk met die grond gebeurt."

Havenstaete biedt luxe koopappartementen. De duurste woning moet 625.000 euro kosten. Het gebouw kent straks verschillende hoogtes en komt tegen het water bij de bioscoop te liggen. Het hoogste deel bestaat uit zes bouwlagen. Van der Velden: "Het moet een futuristische uitstraling krijgen."

Lees meer in BN DeStem, editie Bergen op Zoom van dinsdag.

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
216 stemmen