De winnende Evenementen Partij met de Steenbergse burgemeester. Van links naar rechts Serena Slokkers, Marin Tunders, Senna Lindenburg, burgemeester Ruud van den Belt, Yanaika van Renesse, Esmee Droogsma en Shana Verbraeken.
Volledig scherm
De winnende Evenementen Partij met de Steenbergse burgemeester. Van links naar rechts Serena Slokkers, Marin Tunders, Senna Lindenburg, burgemeester Ruud van den Belt, Yanaika van Renesse, Esmee Droogsma en Shana Verbraeken. © Robert van den Berge/het fotoburo

Naar het strand in Steenbergen

STEENBERGEN - Steenbergen heeft vanaf komende zomer een recreatief zandstrand als het aan de leerlingen van middelbare school 't Ravelijn ligt.

Een voorstel hiervoor haalde maandagmiddag de meeste stemmen tijdens een jongerendebat in het gemeentehuis.

"We willen Steenbergen aan zee toch promoten?",vraagt Marin Tunders tijdens debat. "Dan moeten we ook een mooi strand aanleggen." Dat strand moet volgens Tunders en haar partijgenoten van de fictieve Evenementen Partij (EP) vlakbij het aquaduct over de snelweg A4 komen. De dames laten niks aan het toeval over en presenteren in de raadszaal een begroting en plattegrond. "Er moet een ligweide komen, een volleybalveld en een horecagelegenheid", verklaart partijgenoot Serena Slokkers.

Maar wat is een debat zonder kritische vragen? Jesse Bouwman van Gewoon Ravelijn vraagt zich hardop af of het water wel schoon genoeg is om in te zwemmen, en of je geen last hebt van de boten die daar varen. Senna Lindenberg van de EP hoeft niet lang na te denken over het antwoord. "Natuurlijk kun je daar gewoon zwemmen want verderop bij Benedensas wordt ook gezwommen. De boten komen niet zo dicht bij de kant. Voor de veiligheid moeten we het gewoon afzetten met drijvende boeien", zegt ze.

Lees het hele verhaal in BN DeStem van dinsdag 1 maart 

Live Voetbal

home logo BulgarijeBUL
EINDE
2-0
NederlandNED
away logo
home logo LuxemburgLUX
EINDE
1-3
FrankrijkFRA
away logo
home logo ZwedenZWE
EINDE
4-0
Wit-RuslandWRU
away logo

poll

Ik hoop dat VVD, CDA, D66 en GroenLinks er samen uit komen.

Ik hoop dat VVD, CDA, D66 en GroenLinks er samen uit komen.

  • Eens (32%)
  • Oneens (68%)
746 stemmen