Dream Village is een compleet dorp met elf podia waar zo'n tweehonderd acts te zien zijn. foto ron magielse/pix4profs
Volledig scherm
Dream Village is een compleet dorp met elf podia waar zo'n tweehonderd acts te zien zijn. foto ron magielse/pix4profs

Muziekfestival Dream Village blijft maar groeien

BAVEL - Aan de rand van Bavel, waar eerder normaal gesproken niets anders dan weiland is, stond afgelopen weekend plots een volledig dorp. Een kleurrijk stadje, vol muziek en enthousiaste, dansgrage inwoners: Dream Village. Het driedaagse dancefestival met elf verschillende podia aan de Lage Aard in Bavel trok zo'n 18.000 bezoekers in totaal.

Tussen de stages door, waant de festivalganger zich echt in een dorpje. Zo is er een hoofdstraat ingericht inclusief bank, café (24/7 geopend voor de diehards) en een bioscoop. Wie zich nog even extra wil opfrissen of versieren, kan terecht in de make-upstudio, schminkhoek of bij het kraampje waar je zelf een bloemenkrans in elkaar mag knutselen.

Er is nog meer in Downtown, het bruisende centrum van Dream Village: een gamehall, een lounge en zelfs een wedding chapel, waar bezoekers met hun geliefden als bruidspaar op de foto kunnen. "Origineel hoor, al die extra's. Maar ik had liever wat extra bars gehad. Het duurt vrij lang voordat mijn glas opnieuw gevuld is", aldus de ietwat sceptische bezoeker Bram van Mook (27). "Maar ik ga zeker een rondje in het reuzenrad, dat kan ik dan weer niet laten."

Het is voor het eerst dat Dream Village op het 13 hectare grote weiland aan de rand van Bavel neerstrijkt, na zes eerdere edities in Dorst en Oosterhout.

Lees meer in BN DeStem van maandag 5 september 

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.