Volledig scherm
Bekendmaking Bergse Vasttenavend motto. Op de foto: grootste boer (links) rijkt doos met beest uit aan boer Sjoerd Elsema (voorzitter technische commissie) © Tonny Presser / Pix4Profs

Motto van Bergse Vastenavend 2017: Da’s d’n aard van ’t beesje!

BERGEN OP ZOOM -De boeren van de Stichting Vastenavend moesten vanmiddag in het voormalig gebouw van het Kantongerecht aan de Stationsstraat eerst meedoen aan een bevolkingsonderzoek van Unesco voordat ze in café De Blauwe Vogel aan het Stationsplein de convocatie voor de viering van Ellef Ellef in ontvangst mochten nemen.

Het onderzoek was nodig omdat volgens Unesco de Bergse bevolking opvalt door tamelijk afwijkend gedrag. Elke boer werkte daar aan mee. Ze moesten onder meer vogelgeluiden maken en bokspringen om achter de ware aard van de boeren te komen. Imran Bokhi van Unesco kwam tot de conclusie dat aan het gedrag van de proefkonijnen geen touw vast te knopen was.

,,Dit feest is onbestaanbaar, onmenselijk”, zei hij en gaf dan ook zijn opdracht terug. Kees Theunisse, die nog tot 11 november Gròòtste Boer is, reageerde gevat door op te merken dat een Krab niet te voorspellen is en zeker niet met de vastenavend. Theunisse: ,,Witte waarom me n’ier zo goed vastenavend kenne n’ouwe? Da’s d’n aard van ’t beesje!”

poll

Als ik zonder handbagage sneller door mag lopen op Schiphol, dan neem ik bijna niets meer mee.

Als ik zonder handbagage sneller door mag lopen op Schiphol, dan neem ik bijna niets meer mee.

  • Eens (58%)
  • Oneens (42%)
50 stemmen