Sven Megens (28) uit Oud Gastel en Paul Kuipers (69) uit Etten-Leur.
Volledig scherm
Sven Megens (28) uit Oud Gastel en Paul Kuipers (69) uit Etten-Leur. © Cobine van der Louw

'Mensen mogen tegen een kleine vergoeding de bloemen komen plukken'

OUDENBOSCH - Een klein stukje paradijs ligt pal naast de nieuwe rondweg in Oudenbosch. Hier staat sinds twee jaar de zorgboerderij De Bonte Hoeve van Conny Schouw (52). Een prachtige tuin met een scala aan bloemen verrijst uit het weiland aan de Kapelstraat.

"Een van de projecten van onze dagopvang is het onderhouden van de tuin. Ruim twee jaar zijn ze hier hard aan het werk om alles goed te laten groeien en bloeien", vertelt Schouw. "Mensen mogen tegen een kleine vergoeding de bloemen komen plukken. Anders zijn ze straks uitgebloeid en eindigen op de composthoop. Dan hebben ze al het werk voor niets gedaan. De cliënten vinden het ook nog eens hartstikke leuk als er mensen langskomen en naar hun werk kijken", aldus Schouw.

"De goudsbloemen zijn het beste. Die doen het altijd goed. Dit is al de tweede keer dat ze bloeien dit jaar", geeft cliënt Paul Kuipers (69) uit Etten-Leur aan. Hij komt wekelijks op de fiets naar De Bonte Hoeve om in de tuin te werken. Zo ook Sven Megens (28) uit Oud Gastel. "Als er vragen zijn over de bloemen of planten kunnen mensen die aan mij stellen", zegt hij trots. Naast zijn werk in de tuin, verzorgt hij ook de twee pony's van de zorgboerderij.

"We hebben sinds kort twee varkentjes en die zijn het liefst", geeft cliënte Diantha van Hoof (27) uit Oudenbosch aan. Zij heeft deze week een veldboeket samengesteld met bloemen uit de tuin. "Dan zien mensen wat ze ermee kunnen. Hopelijk komen ze dan bij ons bloemen kopen."

poll

Voer snel cameratoezicht in bos in om drugsdumping te bestrijden.

Voer snel cameratoezicht in bos in om drugsdumping te bestrijden.

  • Eens (81%)
  • Oneens (19%)
333 stemmen