Pieter Braun klokt 11.15 op de 100 meter. Naast hem de Belg Hans van Alphen
Volledig scherm
Pieter Braun klokt 11.15 op de 100 meter. Naast hem de Belg Hans van Alphen © ANP

Meerkamper Pieter Braun staat halverwege het EK zesde

AMSTERDAM - Meerkamper Pieter Braun heeft de eerste dag op het EK atletiek in Amsterdam afgesloten met de zesde plaats in het tussenklassement. Op de eerste vijf onderdelen (100 m, verspringen, kogelstoten, hoogspringen en 400 meter) scoorde de Terheijdenaar een totaal van 4092 punten. Hij kwam op geen van de nummers in de buurt van zijn pr's, maar toonde zich desondanks tevreden. "Er zit een hoop in, maar de dingen gaan niet altijd van zelf."

Braun was woensdagmorgen de eerste Nederlander die in actie kwam op het EK. Hij opende zijn tienkamp met een keurige 11.15. In het verspringen kwam de man uit Terheijden tot een afstand van 7,40. Na dit onderdeel stond hij achtste. Bij het kogelstoten verspeelde hij twee plekken door een worp van 13.82. Daarmee bleef hij bijna een meter achter bij zijn seizoensrecord van 14,75. Op het onderdeel hoogspringen was Braun de beste van de A-groep. Als enige kwam hij over de 2.01. In de B-groep gingen twee mannen (de Belg Thomas Van der Plaetsen en de Est Kristjan Rosenberg) over 2.10. Het duo passeerde Braun daarmee op de ranglijst. Op de lastige 400 meter (met veel tegenwind) knokte Braun zich nog een twee plaatsen omhoog.

De tienkamp wordt na vijf onderdelen aangevoerd door de Oekrainer Oleksiy Kasyanov.

Donderdag staan de laatste vijf onderdelen op het programma: 110 meter horden, discuswerpen, polsstokhoogspringen, speerwerpen en de 1500 meter.

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
292 stemmen