Het bedrijfspand van Mado. foto Robert van den Berge/het fotoburo
Volledig scherm
Het bedrijfspand van Mado. foto Robert van den Berge/het fotoburo

Mado in Ossendrecht: 'Nieuwe loods in 2017 in gebruik'

OSSENDRECHT - De nieuwe loods van conservenbedrijf Mattheeussens-Wido (Mado) in Ossendrecht moet volgend jaar rond deze tijd gebouwd en in gebruik genomen zijn. Die verwachting spreekt eigenaar Cees Mattheeussens uit.

De Woensdrechtse gemeenteraad ging eind 2013 al akkoord met de uitbreidingsplannen, dinsdag buigt de raad zich over de benodigde bestemmingsplanwijziging. Mattheeussens: "Daar verwachten we weinig problemen mee, we willen nu gewoon zo snel mogelijk bouwen."

Daarmee lijkt er een einde te komen aan een langslepend dossier. De conservenproducent en -leverancier heeft al jaren plannen om achter de vestiging aan de Burgemeester Voetenstraat een nieuwe opslagloods van ongeveer 6.500 vierkante meter te bouwen.

Die plannen stuitten echter op weerstand bij enkele omwonenden. De buurt vreesde dat de nieuwe loods onder andere vanwege de hoogte het woongenot flink zou aantasten. De Woensdrechtse gemeenteraad gaf het Ossendrechtse bedrijf daarom opdracht om met de buurt in gesprek te gaan om de kou uit de lucht te halen.

Lees zaterdag meer in BN DeStem

poll

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

Ondanks de aanslag in Manchester blijf ik naar concerten gaan.

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
281 stemmen