Volledig scherm
© EPA

Ludiek filmpje burgemeester Lille België: 'Stel je gps in op Lille in Frankrijk' (video)

LILLE - De burgemeester van Lille in de Kempen in België waarschuwt voetbalsupporters dat zij vanavond hun gps goed instellen. "Stel je gps in op Lille in Frankrijk en niet Lille in België", is zijn boodschap. Hij heeft een ludiek filmpje gemaakt waarin hij deze boodschap verkondigt.

De Rode Duivels spelen vrijdagavond de EK-wedstrijd tegen Wales in Lille in Frankrijk. Er komt naar verwachting een 'volksverhuizing': tienduizenden Belgen willen in of buiten het stadion in de wedstrijd beleven.

De burgemeester van Lille in België, een plaatsje dat ongeveer 20 kilometer van Baarle-Nassau ligt, drukt de supporters dus op het hart om goed op te letten. "Want anders kom je hier terecht. In het stadion van KFC Lille in de Kempen. En daar ga je Kevin De Bruyne en Eden Hazard niet aan het werk zien."

In 2010 belandden vier Engelse supporters per ongeluk in het Belgische Lille. Ze wilde eigenlijk naar het Franse Lille voor een wedstrijd van Liverpool.

De gemeente Lille in België schrijft op haar Facebookpagina: "We zijn klaar om de Welshe supporters te ontvangen. Wie spot de eerste verdwaalde supporter?"

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.