Volledig scherm
© Lex van Lieshout/ANP

Levensgevaarlijke capriolen tijdens achtervolging door Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM - Een Belgische personenauto, die in de nacht van dinsdag op woensdag met hoge snelheid over de Erasmuslaan in Bergen op Zoom reed, trok de aandacht van surveillerende agenten.

Stopteken
De agenten zagen dat de bestuurder ook nog door rood reed en besloten het voertuig een stopteken te geven om de wagen en bestuurder te controleren.

Achtervolging
Daar had de bestuurder duidelijk geen zin in, hij voldeed niet aan het stopteken en ging er vandoor. De achtervolging die hierop volgde ging via allerlei wegen door het centrum van Bergen op Zoom, waarbij de bestuurder van de personenauto de politieauto een paar keer probeerde te rammen als deze naast hem ging rijden.

Uiteindelijk eindigde de achtervolging om 01.50 uur op de A4 waar de Belgische auto kon worden klemgereden.

Hennep
De bestuurder, een 25-jarige man uit Antwerpen, en zijn twee passagiers uit Brussel (23 en 25 jaar oud) zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecel.

De bestuurder wordt verdacht van artikel 5 van de Wegenverkeerswet (het veroorzaken van gevaar op de weg) en het rijden zonder rijbewijs. Zijn twee passagiers  konden zich allebei niet legitimeren.

In de auto werd nog een gripzakje met hennep aangetroffen. Het zakje hennep is vernietigd. De mannen zitten nog vast.

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.