Volledig scherm
© Majda Ouhajji

Lambers: vragen over Bunkertrap en Chapeau in Steenbergen

STEENBERGEN - De Bunkertreppe bij Benedensas in De Heen blijft Michel Lambers van de Volkspartij bezig houden. „Het uitkijkpunt voldoet niet aan de eisen van het bouwbesluit”, zei de fractievoorzitter woensdag tijdens de oordeelvormende vergadering in Steenbergen. „Daarin staat dat een trap met die omvang een leuning moet hebben.”

Volgens wethouder Petra Lepolder is bij de aanvraag van de trap gecontroleerd of deze voldeed aan de wet- en regelgeving. „We hebben geconcludeerd dat dat het geval was.” Wilde Lambers meer weten, dan moest hij maar in gesprek gaan met de eigenaar van de trap. Dat is de familie Akkermans en niet de gemeente.
Dat stuitte tegen de borst van Lambers, omdat het gemeentebestuur de vergunning heeft afgegeven en die dus moet toezien op de veiligheid. Lepolder antwoordde dat ze wel de hele tijd in herhaling kan blijven vallen, maar dat de trap is getoetst en in orde is bevonden.

Ook bij het nieuw te houden feest Chapeau dat de gemeente gaat organiseren had Lambers zijn bedenkingen. Want waarom wordt dat in de Gummaruskerk in Steenbergen gehouden en niet in ’t Cromwiel? 

Lees vrijdag meer in BN DeStem

poll

Afspraken met kinderen maken over roken en drinken is zinloos als ouders daar niet streng op toezien.

Afspraken met kinderen maken over roken en drinken is zinloos als ouders daar niet streng op toezien.

  • Eens (86%)
  • Oneens (14%)
51 stemmen