Volledig scherm

Klas A4 van lts St. Joseph in Roosendaal: 'Beste klas die ik ooit gehad heb'

BOSSCHENHOOFD - "Het is de beste klas die ik ooit heb gehad", zegt Harry van den Boer, oud-leraar van de lts St. Joseph in Roosendaal. "En dat zeg ik niet omdat ik nu op de reünie van klas A4 ben",lacht hij. 

"Die knapen hadden samenspel, er was goed mee te werken. Ze zijn ook allemaal goed terecht gekomen."

De knapen van toen zijn nu mannen van een jaar of 66. Ze zijn bijeen in restaurant de Cockpit in Bosschenhoofd voor alweer de zesde reünie. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat ze afzwaaiden van de lts. Bijna allemaal hebben ze in de autobranche gewerkt of zijn leraar geworden op een technische school.

Klas A4 herinneren ze zich allemaal als de dag van gisteren. "Het was een gezellige tijd", vertelt Geert van Nassau. "Ik weet nog goed, na de diploma-uitreiking gingen we met zijn allen naar café De Aap in de Stationsstraat. Daarna door naar de Damstraat, daar was het destijds te doen. De moderator van de school ging ook mee."

Dat was priester Jan Hoevenaars, inmiddels 84 jaar. "Ik heb er nog een naar huis moeten brengen, die had veel te veel gedronken", lacht hij.

En zo buitelen de anekdotes over elkaar heen.

Maandag meer in BN DeStem

  1. Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]
    Storm

    Storm Doris nadert westkust: mogelijk zware windstoten in West-Brabant, drukke avondspits verwacht [LIVE]

    ETTEN-LEUR - Het KNMI heeft voor vanmiddag en -avond code oranje afgegeven vanwege zeer zware windstoten. De verwachting is dat er in Brabant vanaf de tweede helft van de middag zware windstoten gaan voorkomen van zo'n 100 tot 120 kilometer per uur. Volg onder dit bericht een liveblog met de laatste ontwikkelingen.De NS laat preventief minder treinen rijden. Op de meeste trajecten rijden de treinen elk half uur in plaats van elk kwartier. Luchthaven Schiphol heeft zeker 90 vluchten geannuleerd.