Volledig scherm
© Annelies Vlaanderen

Kinderen ruimen vuilnis op in Bergen op Zoom: 41 zakken in ruil voor soep

BERGEN OP ZOOM - Silke (8), Tijnen (9) en Robert (9) nog maar een uurtje bezig met het opprikken van vuilnis op bedrijventerrein De Poort in Bergen op Zoom en ze hebben al vier vuilniszakken vol.

Wat ze zoal vinden? "Plastic", zegt Silke. "Sigarettenpeuken", zegt Robert. "Blikjes", zegt Tijmen. "En hondenpoep!", gilt Silke erachteraan. De drie kinderen lopen de hele ochtend met hun begeleider Job de Waal door de straten, samen met nog een paar andere groepen kinderen en begeleiders.

"We doen dit voor het vierde jaar", legt Peter van den Eijnden uit. Hij is voorzitter van industrieterrein Theodorus-haven, Noordland en de Poort in Bergen op Zoom. "De kinderen zijn zeeverkenners. De zeeverkennersvereneging zit ook op de Poorte en betaalt geen huur. In ruil daarvoor ruimen de kinderen elk jaar de straten op."

Het dartele drietal prikt ondertussen wat er te prikken valt. Tijmen heeft het gesprek echter wel gehoord en zegt: "Ik doe het eigenlijk omdat we als het klaar is, soep krijgen. Die vind ik heel lekker."

Live Voetbal

home logo Go Ahead EaglesGAE
RUST
0-1
VitesseVIT
away logo
home logo FeyenoordFEY
14:30
PSVPSV
away logo