Aanhangers van de Nederlandse tak van de anti-islambeweging Pegida in december in Rotterdam
Volledig scherm
Aanhangers van de Nederlandse tak van de anti-islambeweging Pegida in december in Rotterdam © ANP

Inmiddels vijf acties tegen Pegida in Breda

BREDA - Er zijn inmiddels vijf acties aangekondigd tegen de Pegida-demonstratie zaterdag in Breda. Anti-islamorganisatie Pegida houdt zaterdag om 14.00 uur op het Kasteelplein een demonstratie.

Aansluitend volgt een mars door de stad. Waar de tocht langs voert, houdt Pegida nog voor zich.

Duidelijk was al dat de actiegroep Laat Ze Niet Lopen op het Kasteelplein zaterdag van zich wil laten horen en dat Bredanaar Peter Schouten met zijn dochter Sabrina een knuffel-actie gaat houden.

Ondertussen heeft een gelegenheidscoalitie van onder meer SP, GroenLinks en enkele religieuze organisaties ook drie acties georganiseerd. Zo wil de coalitie van de Pegida-mars een sponsorloop maken. "Voor iedere Pegida-demonstrant maken we geld over naar stichting Vluchteling", zegt René Spiegels van de SP. Pegida zelf zei eerder tussen de 100 en 250 mensen te verwachten.

Nadat de demonstratie is afgelopen houdt de coalitie een symbolische schoonmaaktocht langs de route. Met bezems en emmers sop wordt dan 'de viezigheid die door Pegida is achtergelaten' verwijderd. Aansluitend houden de partijen vanaf 20.30 uur op de Industriekade 15 een maaltijd van ontmoeting en verbinding.

poll

Op Nederlandse scholen en universiteiten moet in de moerstaal les worden gegeven

Op Nederlandse scholen en universiteiten moet in de moerstaal les worden gegeven

  • Eens (88%)
  • Oneens (12%)
683 stemmen