Volledig scherm
© ANP

Huizenprijzen in West-Brabant blijven stijgen (kaartje)

ETTEN-LEUR - De prijzen van koopwoningen in de regio blijven stijgen. De prijsontwikkeling in de NVM-regio West-Brabant, gemeenten als Moerdijk, Etten-Leur, Rucphen, Halderberge en Zundert, is het hoogst met 9 procent tegenover hetzelfde kwartaal een jaar eerder. In Breda en omgeving is dat 5,4 procent en in de regio Bergen op Zoom 7,6 procent. Dat meldt de makelaarsvereniging NVM op basis van haar kwartaalcijfers.

In Zeeuws-Vlaanderen is de stijging het laagst met 2 procent, maar in die regio werden wel 75,4 procent meer woningen verkocht dan vorig jaar. In de drie NWM-regio's in West-Brabant liggen die percentages tussen de 15 en 32 procent. 

In heel Nederland wisselden in het afgelopen kwartaal ruim 41.000 bestaande koopwoningen van eigenaar, 15 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De gemiddelde woningprijs is ook toegenomen met 7,4 procent in het derde kwartaal vergeleken met een jaar eerder.

​Tweedeling
Het aantal transacties neemt toe en de prijzen blijven stijgen, maar volgens de NVM groeit de tweedeling op de woningmarkt ook. En dan gaat het niet alleen tussen de kloof van 'stad'  en 'platteland en tussen huur en koop, maar het aanbod van te koop staande woningen neemt ook af. Hierdoor komen verkopers relatief makkelijk van hun woning af, terwijl kopers steeds moeilijker aan een woning kunnen komen. 

Dit artikel is ook verstuurd via Whatsapp. Ook berichten op Whatsapp ontvangen van BN DeStem? Stuur BN AAN naar 0610141812.

poll

Stop met zeuren over het weer, geniet gewoon van elke dag

Stop met zeuren over het weer, geniet gewoon van elke dag

  • Eens (94%)
  • Oneens (6%)
899 stemmen